vrijdag 23 augustus 2019

Speltakken

De groep is onder verdeeld in leeftijdsgroepen (speltakken), te weten:
  • Welpen
  • Zeeverkenners
  • Wilde vaart
  • Loodsen
  • Rustend lid
Bevers

De Bevers groep is de jongste speltak. De leeftijd begint bij 6 jaar tot en met 7 jaar. Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.
Begeleiders van deze speltak zijn:
Sterre (Maren)
Rozemarijn (Martine)
Noa (Wendy)

Welpen

De welpen groep is de jongste speltak. Je moet 7 jaar zijn en minimaal zwemdiploma A hebben. Bij deze speltak is het doel dat je vooral veel plezier maakt met elkaar, sociale vaardigheden ontplooit en nieuwe vrienden en vriendinnen maakt. Je leert de fijne kneepjes van het Kanoën en maakt kennis met het roeien en zeilen.
Begeleiders van deze speltak zijn:
Raksha (Wilma)
Ikkie (Bas)
Kichi (Kim)
(Regnier)

 

Zeeverkenners

De zeeverkenners hebben een leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Bij deze speltak is het doel dat je met elkaar lol hebt, veel samenwerkt en scoutingvaardigheden oefent. Je leert de fijne kneepjes van het roeien en wrikken en maakt kennis met het zeilen.
Begeleiders van deze speltak zijn:
Erik
Lars
Barry

 

Wilde-vaart

De wilde vaart hebben een leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Als wilde vaarder begin je te proeven van het vrije leven. De wilde vaarders onderling ondernemen vaak ook andere activiteiten zoals, thuis filmpje kijken, stappen, gamen. Bij de wilde vaart leer je de fijne kneepjes van het zeilen. Wie zijn officiële zeildiploma’s heeft, kan verder met de buitenboordmotor en de motorboot.
Begeleiders van deze speltak zijn:
Erik

 

Loodsen

De loodsen hebben een leeftijd van 18 tot en met 23 jaar. De loodsen vormen een vriendenclub waarmee je ook andere activiteiten (thuis filmpje kijken, stappen, gamen) onderneemt. De loodsen zijn zelfstandig. Dit betekent: geen begeleiding meer, zelf activiteiten organiseren en een eigen financieel beleid voeren. Met hun jarenlange scoutingervaring lukt dat prima.
Erik

 

Plus-scouts

De plus-scouts is voor personen van 18 jaar en ouder. De plus-scouts is voor leden die graag actief betrokken willen blijven bij het reilen en zeilen van de Dorus Rijkers, maar niet meer wekelijks beschikbaar zijn. Vaak fungeren zij als invalkracht voor de opkomsten en helpen zij bij klusjes, groepsactiviteiten, kampen en/of hebben ze bestuurlijke taken.

Nieuwsbrief

Officiële sponsor